Labels

zaterdag 28 mei 2016

Nieuw Dylan album: logisch vervolg

Vorige week kwam hij uit: Het nieuwe album ‘Fallen Angel’ van Bob Dylan. Het 37e studio album is een vervolg op ‘Shadows in the Night’ zijn album van vorig jaar. Zijn laatste concert in Eindhoven stond toen ook in teken van dat album .Ook op ‘Fallen Angel’ zingt his Bobness songs van Johnny Mercer, Harold Arlen, Sammy Cahn en Carolyn Leigh.
Deze nummers stammen uit ’30s, ’40s en ’50s van de vorige eeuw, allen ook gecoverd door Frank Sinatra. Natuurlijk zijn er critici die zullen zeggen: waarom nu weer een cover album? Nou de grootste song-writer aller tijden heeft wel vaker cover albums uitgebracht met liedjes uit vroegere tijden. Op Good as I Been to You (1992) en World Gone Wrong (1993) stonden louter akoestische traditionele covers. Anno 2016 verrast Dylan zijn fans opnieuw met zijn songkeuze, alhoewel helemaal uit de lucht vallen kwam dit album nou ook weer niet. Tijdens zijn huidige tour speelt de folkzanger van weleer, alle songs van ‘Shadows in the Night’ met veel succes.



De prachtige begeleiding van zijn band en het feit dat Dylan echt voor zijn doen, uitstekend zingt, maakt dit nieuwe album tot een ‘must have’. “It Had to Be You”, “Nevertheless”, en “All the Way” zijn werkelijk prachtig uitgevoerd en brengen je terug in de tijd van donkere rokerige jazzclubs. Vorig jaar deed Bob Nederland aan en met succes. De recensies waren lovend en concerten waren stijf uitverkocht. Zijn vorige album stond in alle landen in de album top 10 en in diverse landen zoals de UK zelf op één. Benieuwd of de nieuwste Dylan plaat dit zelfde resultaat kan overdoen.
Fallen Angels
Bob Dylan – vocals
Charlie Sexton – guitar
Stu Kimball – guitar
Dean Parks – guitar
Donnie Herron – steel guitar, viola
Tony Garnier – bass
George Recile – drums
Produced by Jack Frost
Track list:
Young at Heart (1953; Johnny Richards and Carolyn Leigh)
Maybe You’ll Be There (1947; Rube Bloom and Sammy Gallop)
Polka Dots and Moonbeams (1940; Jimmy Van Heusen and Johnny Burke)
All the Way (1957; Jimmy Van Heusen and Sammy Cahn)
Skylark (1941; Hoagy Carmichael and Johnny Mercer)
Nevertheless (I’m In Love With You) (1931; Harry Ruby and Bert Kalmar)
All or Nothing at All (1939; Arthur Altman and Jack Lawrence)
On a Little Street in Singapore (1938; Peter DeRose and Billy Hill)
It Had to Be You (1924; Isham Jones and Gus Kahn)
Melancholy Mood (1939; Vick R. Knight, Sr. and Walter Schumann)
That Old Black Magic (1942; Harold Arlen and Johnny Mercer)
Come Rain or Come Shine (1946; Harold Arlen and Johnny Mercer)